Mooie ‘alles of niets’-rit levert Kim Loman de titel op

“Het ging heel fijn”, klinkt het bescheiden uit de mond van Kim Loman, de kersverse kampioene in de klasse M, categorie DE. “Het was alles of niets. Ik had van 1 naar 2 misschien nog sneller gekund. Dit was de eerste keer in het M dat ik zo snel heb gereden.”

De barrage van Kim met Kellog was er een uit het boekje. Als tweede van de acht kandidaten, leek het de winnende rit. Dat bleek ook. “Dit was onze zesde wedstrijd in het M. In het L heb ik vorig jaar al heel veel gewonnen, waaronder de Twente Cup. Ik rijd Kellog sinds mei vorig jaar. Hij had al meer ervaring. Ik krijg les van Pieter Jan Berkers en rijd veel met mijn vader Peter. Ik ben er heel blij mee. Dit had ik gewoon echt niet verwacht”, lacht de twaalfjarige Kim.

Alleen Babette Haanschoten lukte het net als Kim om foutloos te blijven en eiste daarmee de tweede plaats voor zich op met haar pony Easy Girl, die ook heel makkelijk sprong over de hindernissen van parcoursbouwer Martin Jansman. Juul Michels en Bambine veroverden het brons als snelste vierfouter.

Uitslagen KNHS Indoorkampioenschap springen pony's
Klasse M cat. D/E Harry's Horse prijs
1. Kim Loman (Tilligte) - Kellogs, 0/0/30.71
2. Babette Haanschoten (Scherpenzeel) - Easy Girl, 0/0/36.43
3. Juul Michels (Merselo) - Bambine, 0/4/33.18

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Foto's DIgishots

Geplaatst op: