IK Ermelo 2019: Ongelooflijk resultaat voor Richella Nijen Twillaar in de B

De laatste rubriek van het KNHS Indoorkampioenschap dressuur voor paarden, de klasse B, werd een overwinning voor Richella Nijen Twillaar met de zesjarige ruin Incredible SQBS. De combinatie van De Bosruiters uit Den Ham ging van kop af aan de leiding met een percentage van 70,833. Jill Klein won zilver met de vijfjarige Jock I&S, het brons ging naar Kim Alting en de vierjarige Kahlua N.

“Mooi gelukt vandaag”, lacht kampioene Richella Nijen Twillaar. “Ik startte als allereerste en was zo bang. Ik dacht o nee, nu moeten al die goede combinaties nog. Ik ben gewoon uit eten gegaan. Ik moest gewoon weg hier. Toen we hier terugkwamen moesten er nog twee rijden. Incredible liep ook super fijn, een nette constante proef. Hij heeft een hele goede galop, hij is heel stabiel en is super mooi om te zien. Ik vind het een fantastisch paard. Ik ben er super blij mee.”

De laatste rubriek van het KNHS Indoorkampioenschap dressuur voor paarden, de klasse B, werd een overwinning voor Richella Nijen Twillaar met de zesjarige ruin Incredible SQBS.

Toch weet Richella het resultaat ook te relativeren. “Het is nog maar B dressuur. Een rondje rijden. Het doel is nu naar de hogere klassen. Hij is al zes oud en kan nu wel verder. Ik heb hem pas sinds half december. We zijn vier keer gestart. De eerste keer een score van 233 punten, de tweede wedstrijd werden we kringkampioen, de derde wedstrijd Overijssels kampioen, in zijn vierde wedstrijd won hij de finale van de dressuurbokaal in Raalte en nu dus KNHS Indoorkampioen. Dat is toch fantastisch. Mijn vader en broer kochten hem, zij hebben een handelsstal. Ik zag hem en dacht, die moet ik hebben. Hij is gewoon een laatbloeier. Normaal hoor je wel Charmeur brengt gezeur, maar dat valt bij hem wel mee. Hij is super braaf. Hij doet nu al echt alles voor me.

Richella werkt bij een autobedrijf op de HRM-afdeling. “Ik heb altijd veel jonge paarden gereden. Toch ook vaak pech gehad met blessures. Ik heb verder nog niet veel bereikt met de paarden. Dit is het eerste grote succes.”

Divoza prijs klasse B paarden
Goud Richella Nijen Twilhaar (Den Ham) - Incredible Sqbs (v. Charmeur), 70,833%
Zilver Megan Riemens (Veere) - Kashmir (v. Charmeur), 68,333%
Brons Jill Klein (Landgraaf) - Jock I&S (v. Chagall D&R), 68,278%

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Geplaatst op: