Henk Weerd pakt zijn eerste Hippiade-titel

Henk Weerd uit IJsselmuiden is de eerste kampioen op de Hippiade mennen. Met zijn tweespan Blakt’s Django en Roman was hij, ondersteund door zijn vrouw Tineke, de snelste in de barrage van de vaardigheid klasse L/M/Z/ZZ powered by Greenpoint. “We zijn zonder illusie hier naar toegekomen. Kijken hoe ver we komen en dat is goed uitgepakt. Ik ben er heel blij mee”, lacht Henk, die startte in de klasse M. “Zo vaak gaan we niet naar een kampioenschap toe. Ik ben nu VUT-ter en heb wat meer tijd om te trainen, dus dat is de reden dat we ingeschreven hebben. Ik rijd nu vier jaar met Blakt’s Django en Roman. Het zijn Welsh-pony’s. Ze zijn 1.54 groot en daarom start ik ze bij de paarden. Ze zijn wat wendbaarder dan paarden.” 

De vaardigheid is echter niet het liefste wat Henk doet. “Marathon is eigenlijk de hoofdzaak. Dan start ik in de klasse L. We rijden voor de lol en hebben geen ambities. Dit is mooi meegenomen. Ik men nu denk ik 25 jaar. We zijn 47 jaar getrouwd en hebben altijd al paarden en pony’s gehad. Mijn vrouw heeft gereden en onze kinderen ook. Als je eenmaal besmet bent met het virus raak je er niet meer vanaf.” 

“Ik vond het geen moeilijk parcours. Je moet gewoon een beetje geluk hebben. Voor hetzelfde geld rijd je er een balletje af en heb je niets. Zo realistisch zijn we wel. In aanloop hadden we niet veel wedstrijden, maar ik heb thuis een mooie bak bij huis en daar kunnen we prima trainen.” 

Foto Digishots: Henk Weerd en zijn vrouw Tineke

Geplaatst op: