Regiokampioenschappen dressuur vanwege weersomstandigheden voortijdig afgebroken

Sanne van der Pols en Sommerwolke JM klasse apart
Vandaag stonden bij manege de Prinsenstad in Delft en Horsecenter Pirouette in Bergschenhoek diverse dressuurrubrieken voor paarden op het programma. Helaas moesten de klassen B en M2 en de finale van de klassen L1 vanwege de toenemende wind worden afgelast. De klassen L2 en M1 die vanochtend op het programma stonden zijn wel verreden. Bij de klasse M1 reed Sanne van der Pols (Abbenbroek) met Sommerwolke JM de hoogste dagscore van 71,25%. In de klasse L2 was het kampioenslint voor Carola Kral (Zoetermeer) met Moritz P.

Sanne van der Pols wint M1 afgetekend
Sanne van der Pols werd door beide juryleden met afstand op de eerste plaats gepunt met haar Dante Weltino afstammeling, Sommerwolke JM.
Arnoud Ketelaar (Noordwijk ZH) werd in deze klasse reservekampioen met Kinetic S en een score van 68,33%. Tatum Nugteren (Ridderkerk) eindigde met Legend op een derde plaats. Sanne, Arnoud en Tatum wonnen daarmee een startbewijs voor de indoorkampioenschappen. Sanne kreeg als regiokampioen ook nog twee toegangskaarten voor het CHIO Rotterdam dat in juni plaatsvindt.

Sanne van der Pols met Sommerwolke JM fotograaf Denize van der Plas

Podium M1

Spannende strijd in klasse L2
In Delft werd gestreden om de kampioenstitel in de klasse L2. Carola Kral eindigde met Moritz P met een score van 69,583% nipt voor Debby de Graaf (Pernis) met Drys Gallopper die een score van 69,417%% behaalde. Dat leverde Carola het kampioenslint op en Debby de titel reservekampioen. Beide amazones mogen evenals de op de derde plaats geëindigde Emily Slooff (Zwijndrecht) voor Zuid-Holland starten tijdens de landelijke indoorkampioenschappen en ook voor Carola liggen er kaartjes klaar voor het CHIO Rotterdam.

Podium L2

"We hebben genoten van twee mooie rubrieken, maar wat is het jammer dat we nu weer moeten gaan schuiven", zegt Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Zuid-Holland. "De locaties hadden het vandaag weer fantastisch voor elkaar, hier kan niemand iets aan doen. Het zit onze wedstrijdcommissie niet mee, maar zoals keer op keer in de afgelopen twee jaar hebben ze plan B al in werking en zijn er nieuwe data en locaties voor de afgelaste rubrieken. Zo kunnen we de indoor regiokampioenschappen hopelijk toch voltooien."

Het gewijzigde programma voor de overige indoor regiokampioenschappen ziet er als volgt uit:
27 februari klasse M2 Manege de Prinsenstad - Delft
27 februari Paarden Dressuur Klasse Z2/ZZL Nieuwe Oranje Hoeve - Hoek van Holland
27 februari Paarden Dressuur Klasse Z1 Hoeve Westlandruiters - Naaldwijk
13 maart klasse B en finale klasse L1 bij Horsecenter Pirouette - Bergschenhoek

 

Geplaatst op: