Veel kwaliteit tijdens regiokampioenschappen dressuur paarden

Regiokampioenschappen in Hoek van Holland, Naaldwijk en Delft leveren sterke afvaardiging voor Zuid-Holland op
Gisteren werd bij De Nieuwe Oranje Hoeve(Hoek van Holland), trainingsstal De Hoeve (Naaldwijk) en Manege de Prinsenstad (Delft) gestreden om de kampioenstitels voor de regio Zuid-Holland in de klassen M2, Z1, Z2 en ZZ-L dressuur. Vooral in de top van het klassement was het spannend, er werden veel kwaliteitsvolle paarden voorgesteld. Aitor Escamilla Bravo (Weert) imponeert met de zesjarige hengst First Lewis en behaalt de hoogste dagscore van 69,779%. Madelon Eekhof (Berkel Rodenrijs) maakte met Incredible in de klasse ZZ-L een zeer succesvolle rentree na een revalidatie van een auto ongeluk. In de klasse M2 was het door een ex aequo van Kim Noordijk (Galder) en Simone Both (Oudenhoorn) extra spannend wie er kampioen werd. Rosalie Mol (Oosteind) heeft twee troeven, zij werd zowel in de klasse ZZ-L en Z2 reservekampioen.

Indrukwekkende rentree van Madelon Eekhof
Madelon Eekhof heeft een heftige tijd achter de rug. Na een auto ongeluk stonden de afgelopen 2,5 jaar in het teken van haar revalidatie. Vandaag toonde Madelon in Hoek van Holland aan weer helemaal terug te zijn. Met Incredible behaalde zij in de klasse ZZ-L een score van 68,357% en het kampioenslint. Zij gaat samen met reservekampioen Rosalie Mol (Oosteind) en Kayman, Geert Hofland (Bodegraven) met Ivetha en Robin Bernoski (Bergschenhoek) met Kaptain Jack V.O.D. voor Zuid-Holland naar de landelijke indoor kampioenschappen in Ermelo.

Podium klasse ZZL met als winnaar Madelon Eekhof

First Lewis imponeert in Z2
In de klasse Z-2 maakte Aitor Escamilla Bravo indruk met de zesjarige Oldenburg en NRPS goedgekeurde hengst First Lewis. Zij behaalden een score van 69,779%. Jessica Buying (Oud Gastel) behaalde met Káeny een mooie tweede plaats met 68,456%. Ook de op de derde plaats geëindigde Crystal van Vliet (Zwartewaal) en Khedira Electra mogen Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoor kampioenschappen.

Aitor Escamilla Bravo met First Lewis klasse Z2

Yulan Visser regiokampioen, dubbelslag voor Rosalie Mol
In Naaldwijik vond de strijd in de klasse Z1 plaats. Yulan Visser ('s Gravenhage) won met Kasparov met een score van 68,309% afgetekend in deze klasse. Rosalie Mol werd voor de tweede keer vandaag tweede, dit keer met de hengst Limited Edition of Invictus. In de klasse Z1 mogen ook Cheyenne Vermeulen (Berkel & Rodenrijs) met FS Dorian Gray en Chris Epskamp (Ederveen) met de bonte Lykke von Cisco naar de landelijke indoor kampioenschappen in Ermelo.

Yulan Visser klasse Z1 foto: Denise van der Plas

Spannende strijd in klasse M2 tussen Kim Noordijk en Simone Both
In de klasse M2 was het superspannend vandaag bij manege de Prinsenstad in Delft. Kim Noordijk met Leonardo en Simone Both (Oudenhoorn) met Layla Electra behaalden beiden een score van 67,667%. De ex aequo regeling bepaalde bij de M2-proef dat het kampioenslint bij Kim Noordijk werd omgehangen en de reservekampioenstitel naar Simone Both ging. Volgende week zien we beide amazones samen met de als derde geëindigde Sarah van der Meer (Pijnacker) met Laetitia D.E. in actie tijdens de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo.

Kim Noordijk met Leonardo

"Vandaag was het een fantastische dag, mooi weer met mooie winnaars en het voelt weer als vanouds", zegt Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Zuid-Holland. "Daar ben ik heel blij om. De stormen begin 2020, Corona en de storm afgelopen weekend hebben ervoor gezorgd dat het steeds heel spannend was of en hoe onze regiokampioenschappen plaats zouden vinden. Vandaag voelde het even als vanouds. Met mooie sport en een zonnetje is het gewoon genieten!"

Het programma voor indoor regiokampioenschappen wordt vervolgd:
13 maart klasse B en finale klasse L1 bij Horsecenter Pirouette - Bergschenhoek

Geplaatst op: